Rollspelsmuseet FörordTwitterKontakt

Förord

Inlägget med svar på vad, var, när, vem, hur och varför.

Rollspelsmuseet är starten på ett öppet och modernt digitalt bibliotek för svensk rollspelshistoria; människorna, produkterna och historiken.

Målsättningen med Rollspelsmuseet är att vara en snabb och tillgänglig central punkt för att hitta information om produkter, personer och företag kopplade till den svenska rollspelsmarknaden och att i förlängningen inspirera, engagera och välkomna nya som existerande rollspelare i hobbyn.

Det finns inga vanföreställningar om att Rollspelsmuseet är ett litet åtagande eller att det finns ett slut på projektet för den delen och det är med det i åtanke som utvecklingen och planeringen kommer att ske i en transparent miljö med öppen produktplanering och källkod.

I praktiken innebär det ett gemensamt ägandeskap och alla som vill kommer att ha möjligheten att bidra till den fortsatta utvecklingen av Rollspelsmuseet och all källkod, design och data kommer att vara öppen och tillgänglig på GitHub.

Inledningsvis kommer dock projektet att ledas och testas av en mindre grupp människor för att skapa en väl fungerande grundstomme med genomtänkt struktur, verktyg och riktlinjer för skapande av innehåll.

Prenumerera på nyhetsbrevet eller följ oss på Twitter för vidare nyheter och uppdateringar om Rollspelsmuseet, processen, tillvägagångssättet och den gemensamma kollaborationen.